Снимка: БулфотоНе е честно да оглавя правителството. Това заяви пред БГНЕС

...
Снимка: БулфотоНе е честно да оглавя правителството. Това заяви пред БГНЕС
Коментари Харесай

Дончев: Народът е разделен, един отговорен държавник няма да допринася за това

Снимка: Булфото

Не е почтено да оглавя държавното управление. Това съобщи пред БГНЕС вицепремиерът  Томислав Дончев  по мотив  готовността на премиера Борисов да се отдръпна от властта, написа БГНЕС.

„ Правителството трябва да бъде управлявано от водача на партия, какъвто аз не съм. Това не е единствено техническа работа. Самата конституционна логичност допуска водачът на най-голямата политическа мощ – тази, която е спечелила изборите. Този, който е убедил хората, че има правото да води, той да стане министър-председател. Дори в една объркана обстановка, даже в миг политическа рецесия, аз смятам, че това е замяна и не е почтено ”, добави той. 

Според Дончев от създалата се сега обстановка в страната няма елементарен излаз . „ От една страна чуваме „ Оставка “, в това число и под прозорците си. Няма да мерим броя на протестиращите, това е нечиста сделка. Дори и да са 10 души, в случай че имат някакви претенции, те са значими. Най-малкото, тъй като всяка вечер се рециклират в ефир ”, уточни още той.

Вицепремиерът е на мнение, че сега  народът е разграничен . Смята още, че общественик, който го е грижа и за обществото, и за страната, не може да способства за това.
„ Една оставка на министър-председателя, оставка на държавното управление, евентуално би успокоила огромна част от публичните напрежения. От друга страна – за нас са дали своят вот един милион души. Ние имаме 100 000 души членове и те са срещу. Считат, че това е поддаване на напън. За следващ път, тъй като по силата на някаква странна историческа нужда това се случва за трети път ”, безапелационен е Дончев.

Той е на мнение, че най-важно за едно държавно управление, с изключение на то да подхожда на избрани политически стремежи и упования, е да си прави работата. Допълва, че такава има доста. „ В рамките на месец септември би трябвало да бъдат признати всички промени в законите, които да разрешат всички тези заплащания, обявени преди седмица. Има потребност и от ново законодателство, обвързвано с изборния развой. Все неща, които няма по какъв начин да се случат без Народно заседание ”, безапелационен е Дончев.

Вицепремиерът уточни, че през идващите дни ще има интензивни диалози с съдружните сътрудници, като съвсем скоро ще стане ясно тяхното окончателно решение

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР